Skip to main content

De gesprekken

In de eerste gesprekken, de intake/diagnostiekfase, ga ik met u na wat uw problemen zijn en hoe u daar mee omgaat.

Vervolgens zal ik een plan van aanpak/behandelplan met u doorspreken, op basis van de diagnose die ik heb gesteld. Met dit behandelplan zal worden getracht uw hulpvraag om te zetten in haalbare doelstellingen, en zal een poging worden gedaan om op zo concreet mogelijke wijze die doelstellingen om te zetten in gewenste resultaten. In de beginfase en aan het einde van het behandeltraject zal ik u vragen een online vragenlijst in te vullen, de zogenaamde ROM (Routine Outcome Measurement).

Tussentijds zal telkens geƫvalueerd worden, en is er de mogelijkheid om de therapiedoelen zo nodig bij te stellen.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de problematiek . Op basis van de diagnose zal ik een inschatting maken over de duur, en gaandeweg de gesprekken kan het zijn dat er een aanpassing aan die duur moet worden gedaan.

In 2014 zijn we als psycholoog gaan spreken in termen van "zorgproducten" ( zie ook onder kosten) waarbij een product staat voor de duur van een therapie. ( hoeveelheid minuten). Wanneer mijn inschatting zal zijn dat uw probleem een zorgproduct" kort" vereist en gedurende de therapie wordt duidelijk dat dit niet genoeg is, dan kan ik dit tussentijds ophogen naar bijvoorbeeld een zorgproduct" middel" of" intensief".

In bepaalde gevallen zal het nodig zijn dat ik u verwijs naar meer specialistische hulp. Ik zal u hierover bijtijds informeren. Ik stuur u dan terug naar uw huisarts voor een verwijzing naar de SGGZ ( specialistische ggz). 

Over het algemeen is de duur van de behandeling in de basisgeneralistische ggz, niet langer dan 10 gesprekken. Een gesprek duurt drie kwartier.

Contact gegevens

Mw. drs. H. Zuidema

Gezondheidscentrum Wittevrouwen
Biltstraat 102
3572 BJ Utrecht

030-273 61 43
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of reageer via het contactformulier